Helaas is baanverlies voor miljoenen Amerikanen een realiteit geworden. Uw inkomen kan eindigen, maar uw uitgaven niet. Er is geen toverstaf om de rekeningen of de verzamelaars te laten verdwijnen, maar er zijn enkele slimme financiële stappen die u kunt nemen met betrekking tot uw creditcards:

Neem onmiddellijk contact op met de creditcardmaatschappij. Laat ze weten dat u uw baan bent kwijtgeraakt en kijk of ze enige vorm van verlichting bieden. Ze zullen waarschijnlijk eerder met u samenwerken als ze op de hoogte worden gebracht voordat ze een probleem ontdekken.

Handhaaf uw minimumbetalingen. Betaal het maandelijkse minimum, zodat u uw kredietscore niet beschadigt en geen boetes betaalt. Mogelijk wilt u in deze periode geen grotere betalingen doen om de schulden af te betalen. Doe dat geld in plaats daarvan in een noodfonds.

Verlaag de uitgaven en schakel over op contant geld. Wanneer uw inkomen daalt of stopt, moet u de uitgaven en uitgaven verlagen. Als u contant betaalt, voelt u de pijn van elke dollar die uw portemonnee verlaat, waardoor u twee keer nadenkt voordat u het uitgeeft.

Onthoud dat creditcards geen vervanging zijn voor je salaris. Door het gebruik van uw creditcard te elimineren, voorkomt u dat u verder in de schulden raakt en uw credit score vernietigt. Als u het zich niet kunt veroorloven om contant te betalen voor een aankoop, kunt u de extra rentebetalingen niet betalen.

Vermijd contante voorschotten op uw creditcard. Voorschotten in contanten kunnen snel en gemakkelijk zijn, maar ze brengen ook hoge rentetarieven en vergoedingen in rekening. Sommige kaarten brengen bijna 25% APR in rekening voor contante voorschotten.

Bekijk ontberingsprogramma’s. Sommige banken bieden deze aan voor verloren werk, ernstig letsel of overlijden van het gezin. Mogelijk hebt u een deel van uw saldo kwijtgescholden of kunt u de betalingen enkele maanden uitstellen terwijl u werk vindt.

Als u nog geen creditcard heeft, dan kunt u een creditcard vergelijking online doen. U kunt ook een American Express online vergelijken.