Ondanks het hoge niveau van innovatie staat de crypto financiële dienstverlening nog steeds in de kinderschoenen. Als gevolg hiervan missen veel beleggers een basiskennis van de risico’s en beloningen.

Er zijn twee hoofdtypen crypto -kredietplatforms: gecentraliseerd en gedecentraliseerd. De eerste houdt in dat lenen aan risicovolle instellingen lees blog over crypto wallets . Dit laatste stelt consumenten in staat om rente in hun participaties te verdienen.

De primaire kredietnemers in crypto -leningen zijn hedgefondsen die betrokken zijn bij hefboomhandel. Dit is een speculatieve beleggingsstrategie waarmee consumenten een ongewoon hoog rendement op hun participaties kunnen behalen. Het rendement komt echter met een onbetwistbaar speculatief risico.

Hoewel Crypto Banking een veelbelovend alternatief is voor het zoeken naar opbrengst in een wereldwijde globale opbrengstomgeving van bijna nul, zijn er risico’s. Sommige van deze risico’s omvatten cybersecurity -aanvallen en extreme marktomstandigheden.

Bovendien nemen sommige crypto -financiële diensten klanten identiteitsinformatie voor belastingrapportagedoeleinden. Sommige diensten vereisen ook klantidentificatie voor anti-fraudedoeleinden.

Verschillende crypto-bankplatforms bieden rentedragende rekeningen die vergelijkbaar zijn met traditionele banken. Deze accounts kunnen in contanten of crypto worden gestort. De rentevoet is gebaseerd op algoritmische bepaling. Deze tarieven zijn vaak 100 keer hoger dan de gemiddelde bankrekening.

Deze rentedragende rekeningen kunnen niet worden verzekerd door de Federal Deposit Insurance Corporation. Ze hebben ook operationele problemen die de opnames kunnen beperken. Bovendien kan de rentevoet van BlockFi -rekeningen worden onderworpen aan schommelingen.

Crypto Finance is een financieel technologiebedrijf dat diensten voor digitale activa, makelaars en activabeheer biedt. Het bedrijf biedt ook tokenisatie- en blockchain -infrastructuurdiensten aan.