Waar komt de zonne-energie vandaan? Het antwoord op die vraag is eenvoudig. Het komt van de straling van de zon. Er is weinig twijfel over de kracht van de energiebron van de zon. Immers, slechts een uur van de energie van de zon zou een jaar lang in de energiebehoefte van de wereld kunnen voorzien. Op dit moment wordt slechts 0,001 procent van de energie van de zon gebruikt. Wil je daar meer over weten? Bekijk dan alles over energievergelijkers op vergelijk-gratis.nl

Wat zijn de positieve aspecten?

Natuurlijk zijn er, net als al het andere, voor- en nadelen verbonden aan het gebruik van zonne-energie.

Hernieuwbare energiebron

Als het gaat om hernieuwbare energiebronnen is de energie van de zon in overvloed aanwezig. Deze energie is toegankelijk zolang er zon is, en dat zal nog vijf miljard jaar duren. Er is geen kans dat de zonne-energie opraakt, in tegenstelling tot andere energiebronnen. Het beste van alles is dat elke plek ter wereld dit soort energie kan gebruiken, als ze het goed benutten.

Verminder of elimineer de hoge facturen voor energie

Met zonne-energie, zul je veel van je energiebehoeften zelf invullen. Dit betekent dat u geld kunt besparen op uw elektriciteitsrekeningen. De hoeveelheid geld die u bespaart is afhankelijk van hoe groot uw zonnestelsel is en wat uw warmte- en elektriciteitsverbruik is.

  • Bovendien zou je eigenlijk veel meer energie kunnen produceren dan je nodig hebt, die op het net kan worden geĆ«xporteerd en aan je kan worden gegeven in de vorm van bonusbetalingen. U kunt de extra energie ook tegen hoge tarieven voor de dag verkopen en bij lagere tarieven ‘s avonds van het net kopen.

Assortiment van toepassingen

Er zijn allerlei redenen om gebruik te maken van zonne-energie. U kunt fotovoltaĆÆsche of thermische zonne-energie produceren. Het kan gebruikt worden om elektriciteit op te wekken in gebieden die geen toegang hebben tot het net, geen onbeperkt aanbod van schoon water hebben en geen ruimtesatellieten kunnen voeden.

Deze energie kan worden gecombineerd met bouwmaterialen. Denk scherp. Sharp heeft onlangs de markt gepresenteerd met transparante ramen voor zonne-energie.