Seattle’s King Street Station is een mijlpaal in het Amtrak systeem. Het werd voltooid in 1906 en diende als passagierstreinstation voor de Great Northern en Northern Pacific Railways in Seattle. Als Amtrak’s huidige Seattle treinstation is het nog steeds een spannende plek om een treinreis te beginnen of te eindigen.

Hier zijn vijf tips/aanwijzingen om uw bezoek aan Seattle King Street Station aangenaam te maken. Bekijk bijvoorbeeld alle treinkaartjes die je moet kopen.

  • Een: Als u van plan bent om te wachten op het station, neem dan uw tas lunch of snacks mee. Er zijn geen restaurants of snackbars in het station. Of kom vroeg aan en eet in een van de nabijgelegen Pioneer Square restaurants zoals Tully’s Coffee op 2nd Avenue South, King Street Bar en Oven (Amerikaans en Italiaans eten) en Asia Ginger Teriyaki ook op 2nd Avenue South.

Welke treinkaartjes moet ik kopen?

Twee: Als u uw bagage controleert, kunt u het historische station verkennen. U zult merken dat het wordt verbouwd om het weer in zijn oorspronkelijke glans te herstellen.

  • Als u naar buiten loopt, ziet u de 242 voet hoge klokkentoren van het station die geïnspireerd is op de Piazza de San Marco in Venetië, Italië. Als u terugkomt door de hoofdingang, loopt u door de Kompaskamer, die de basis van de klokkentoren vormt.
  • Zie de marmeren kompasster die in de vloer is gelegd. Naarmate de restauratie vordert, zullen andere historische kenmerken van het treinstation van Seattle weer tot leven komen.

Waar moet je op letten als je met de trein gaat op dit station?

Drie: Over de voordeur gesproken, er is maar één publieke ingang van Seattle’s King Street Station. Deze bevindt zich aan de voet van King Street. U wilt niet worden afgezet op Jackson Street bij het station, omdat er op dit moment geen ingang is vanaf daar.